FrilandsHaven

Frilandshaven ligger på Friland bag fælleshuset Ravnen.

Frilandshavn er ofte åben til arrangementer og i forbindelse med rundvisninger. Haven hører under Ravnen og den kan lejes sammen med Ravnen.

 

Frilandshavens historie

Frilandshaven startede i 2004 som en del af Danmarks Radios aktiviteter på Friland.

DR lavede TV-programmerne ‘Udeliv’ i 2004-05 og ‘Frilandshaven’ i 2006-08 fra Frilandshaven. Se mere om Frilandshaven på DR’s hjemmeside.

Kjeld Slot designede Frilandshaven for DR. I hele DR-perioden blev haven drevet og passet af Jørgen Skovboe, som i den sidste del af perioden også lavede programmet AnneMad sammen med Anne Hjarnøe i haven.
Da Friland overtog Frilandshaven fra DR i oktober 2009, opstod først en lille interessegruppe, som gerne ville noget med haven. Det førte bl.a. til, at Anemette Olesen, koge- og havebogsforfatter, blev tilknyttet det første år som inspirator og leder af haven. På samme tid fik en række frilændere heldigvis den gode ide at oprette ’Frilandshavens Venner’.

Efter Anemette Olesen stoppede som leder af haven, blev det nu ‘Vennerne’, som kom fra hele Djursland, der drev haven. ‘Vennerne’ udviklede haven fra en indretning, der var tilpasset kameravinkler og TV til  en åben inspirations- og formidlingshave.

I 2012 overgik pasningen af haven til Andelsforeingen Friland, som driver den i dag.

Siden 2010 har Frilandshaven dannet ramme for Feldballe Friskoles før-skole-ordning ‘Tidlige SFO’, som bruger haven til leg og udendørs aktiviteter i forårsmånederne.